HEFSCHUIFELEMENT 

TRANSPARANT EN LICHT MET VEEL RUIMTELIJK COMFORT

Nieuw hefschuifelement met uiterst smal profiel laat daglicht maximaal naar binnen stromen.


Lecot en SIEGENIA werken al lange tijd samen. Naast dat Lecot het gehele productportfolio afneemt, zoals KFV sloten, PSK en HS deuren in kunststof, hout en aluminium kozijnen, bedenkt SIEGENIA ook oplossingen voor de verwerker en geeft het bedrijf trainingen aan zowel Lecot als de verwerker. SIEGENIA staat voor 360° ruimtelijk comfort-oplossingen, waar de mens met al zijn behoeften centraal staat als het gaat om leefgemak. De combinatie van levenskwaliteit in ruimtes en een gezond welzijnsklimaat creëert oplossingen met meer rust, meer licht en gezondere lucht. Vanuit dit perspectief en dankzij het nauwgezet volgen van trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen ontstaan nieuwe, toekomstgerichte producten.

Meer eenheid met de natuur


Een van de oplossingen die natuur en daglicht maximaal naar binnen haalt, is de nieuwe PORTAL HS slim van SIEGENIA. De innovatieve oplossing voor elementen van hout en hout-aluminium heeft een uiterst smal breedte-aanzicht. Zelfs in het midden wordt de breedte beperkt tot slechts
60 mm. Het smalle profielaanzicht laat het glazen oppervlak groter lijken, waardoor binnen en buiten meer eenheid vormen. De comfortabele ruimtes die hierdoor ontstaan, zijn in lijn met moderne architectuurtrends ten aanzien van helderheid en royale looppaden en vormen een directe verbinding met de buitenwereld. Het beslag heeft een doordachte constructie en biedt volledige integratie van de beslagonderdelen in de profielen waardoor deze onzichtbaar zijn. Dit maakt de PORTAL HS slim de ideale hef-schuif-oplossing voor hoogwaardige woningen of representatieve vergaderruimtes in moderne kantoorgebouwen.

Meerwaarde voor verwerkers en eindgebruikers


De PORTAL HS slim biedt meerwaarde voor zowel verwerkers als eindgebruikers. Naast ultiem bedieningscomfort bij het handmatig openen en sluiten van bredere profielsystemen, kan het systeem met andere gemotoriseerde hef-schuifaandrijvingen van SIEGENIA gecombineerd worden. Bovendien biedt PORTAL HS slim optionele inbraakwering tot SKG**, al te installeren bij een looprailhoogte van 5 mm. Het high-end comfort van deze oplossing wordt aangevuld met optimale dichtheidswaarden, zoals een waterdichtheid van klasse 9A (bestand tegen hogedruk- en stoomstraalreinigers).

Efficiënte verwerking


In de verwerking toont de PORTAL HS slim zijn sterke eigenschappen. De kozijnprofielen worden volledig uit hout vervaardigd en hebben geen nietmateriële stabilisatoren nodig. Dit maakt de montage van de elementen uitgesproken licht en efficiënt. Bovendien zorgt de verlijming van het glasrandcomposiet met de vleugel voor extra stabiliteit. Verwerkers van SIEGENIA HS hout 4.0-uitvoeringen profiteren van de eenvoudige verwerking van de PORTAL HS slim. Het systeem is grotendeels gebaseerd op het gebruik van dezelfde beslagonderdelen, wat bijdraagt aan efficiënte processen en optimaal voorraadbeheer. Een extra voordeel voor de verwerkers is te behalen met de aankoop van een op maat gemaakte oplossing: de COMFORT UNIT. Dit pakket van SIEGENIA ontzorgt verwerkers met op de millimeter nauwkeurige in de fabriek gemaakte uitsnijdingen en individuele voorboringen. Zelfs de ECO PASS onderdorpel wordt voorgemonteerd. Hiermee is de PORTAL HS slim compleet en klaar voor plaatsing.

© Lecot 2024