Duco: de oplossing voor elk project

Lecot-Biermans en Duco werken al een lange tijd met elkaar samen om de Nederlandse markt te voorzien van ventilatieroosters, susroosters, suskasten en muurroosters. Deze worden voor een groot gedeelte geproduceerd in onze Lecot-Biermans vestiging in Breda. Deze eigen productie, samen met de uitgebreide kennis die Lecot-Biermans beschikt over de Duco-producten, zorgen ervoor dat we onze professionele klanten in Nederland optimaal kunnen bedienen. Maar wist je dat Duco, buiten de ventilatieroosters, ook een uitgebreid programma van screens, luiken en muurroosters heeft? Met dit uitgebreide pakket heeft Duco een oplossing die toegepast kan worden in verschillende type gebouwen, van woningen tot technische kabines, ziekenhuizen of fabriekshallen. Kortom een oplossing voor elk project.

Van deze producten willen we graag twee producten van Duco extra onder de aandacht brengen die perfect inzetbaar zijn in de hedendaagse Beng eisen, de DucoGrille Solid++ M 30Z en de DucoGrille NightVent. Deze roosters zorgen voor een onmisbare toevoer van verse buitenlucht en noodzakelijke afvoer van vervuilde of oververhitte binnenlucht.


Zomernacht ventilatie volgens de Beng eisen

BENG staat voor BijnaEnergieNeutraal Gebouw. Deze nieuwe rekenmethodiek heeft 3 indicatoren, met TOjuli als bijkomende eis. Deze TOjuli comforteis is een indicator die aangeeft of de kans op temperatuuroverschrijding/oververhitting acceptabel is. Dit is echter geen garantie op een comfortabel binnenklimaat.


TOjuli houdt het gebouw koel

De grenswaarde voor TOjuli is vastgesteld op 1,2 en geldt voor nieuwbouw zonder actieve koeling. Actieve koeling in een gebouw kan uiteraard de temperatuur aangenaam houden of maken, maar dat gaat in tegen BENG 2 (energieverbruik). Voor woningen zonder koelmogelijkheid wordt daarom met TOjuli een grenswaarde gesteld aan de temperatuuroverschrijdingseis. Het is duidelijk dat zomercomfort een integraal onderdeel van een gebouwontwerp uitmaakt.

Een goede inplanting van de ramen met bijpassende zonweringstrategie levert een belangrijke bijdrage aan het zomercomfort. Maar wist je dat er ook veel warmte valt te lozen met nachtventilatieluiken? De koele nachtlucht wordt gebruikt om het gebouw af te koelen. We pleiten ervoor om zonwering en nachtventilatie niet te zien als een kostenpost, maar als een investering in de happy-feeling van de bewoner, de werknemer en/of de leerling. Een investering die niet op de klassieke manier terugverdiend zal worden, maar zorgt voor hogere productiviteit, betere schoolprestaties en verhoogde slaapkwaliteit.


Inbraakwerend rooster

DucoGrille Solid++ M 30Z

DucoGrille Solid++ M 30Z is een inbraakwerend opbouw muurrooster met een versterkt kaderprofiel. DucoGrille Solid++ M 30Z heeft met succes alle proeven doorstaan die voorgeschreven zijn in de ontwerpnormen ‘Burglar resistance Construction products’ prEN 1627 tot prEN 1630 voor de weerstandsklasse 2 (RC2) volgens norm EN 5096: 2007.


Deze roosters zijn toepasbaar in houten, kunststof en aluminium kozijnen en worden aan de buitenzijde voor het draai(kiep)raam geplaatst.


DucoGrille NightVent

De DucoGrille NightVent is een glasvervangend ventilatieluik dat dankzij de toevoer van grote ventilatiedebieten zorgt voor een efficiënte koeling van eender welk gebouw.

De DucoGrille NightVent bestaat uit een optioneel inbraakwerend (RC2), insectenwerend buitenrooster en een vlak afgewerkt binnenpaneel (naar binnen draaiend). Deze binnen panelen zijn te verkrijgen in een bediening: gemotoriseerd en manueel.

© Lecot 2024